20.02.2017 22:50

Arsenal werkt niet mee aan sprookje Sutton

Sutton United heeft niet voor een daverende verrassing kunnen zorgen in de achtste finale van de FA Cup. De amateurs, uitkomend op het vijfde voetbalniveau van Engeland, konden niet stunten tegen Arsenal: 0-2.

De club vecht tegen degradatie in de National League, maar versloeg in de FA Cup zomaar ploegen als AFC Wimbledon en Leeds United. Een droom kwam uit toen Arsenal in eigen huis geloot werd voor de achtste finale, maar een stunt tegen de nummer vier van de Premier League zat er niet in. Wel moet worden gesteld dat Sutton United prima weerstand bood.

De ploeg hield het bijna een half uur vol tegen Arsenal, dat niet met de sterkste opstelling speelde. Wel stonden spelers als Granit Xhaka, Theo Walcott en Shkodran Mustafi in de basisopstelling. Het was Lucas Pérez, de spits die graag wil vertrekken uit Londen, die de score opende. Hierna kreeg Sutton United zowaar een paar kansen op de gelijkmaker.

Tien minuten na rust gooide Walcott het duel echter in zijn slot. De rappe aanvaller maakte er met zijn honderdste doelpunt voor Arsenal 0-2 van, waarna de wedstrijd wel gespeeld was. Door de winst plaatst Arsenal zich net als Chelsea, Manchester United en Tottenham Hotspur voor de kwartfinale, Manchester City moet nog op herhaling tegen Huddersfield Town.

In de kwartfinale treffen Chelsea en Manchester United elkaar, Arsenal neemt het opnieuw tegen een stuntende amateurploeg op. Lincoln City verbaasde vriend en vijand door in de achtste finale Burnley uit te schakelen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner