21.02.2017 09:00

KNVB onderzoekt apengeluiden richting Onana

De KNVB is een onderzoek gestart naar de fans van Vitesse die zich tijdens het competitieduel met Ajax (1-0 nederlaag) racistisch hebben uitgelaten. Ajax-doelman André Onana moest het daarbij ontgelden.

Maandag verscheen op YouTube een filmpje waarin supporters van Vitesse apengeluiden gebruikten om Onana te beledigen. Het filmpje werd al snel van YouTube afgehaald, maar de KNVB heeft de beelden in handen. De Nederlandse voetbalbond heeft contact gezocht met Vitesse om de zaak te bespreken en heeft de beelden aan de aanklager aangeboden. 

"Dit is een walgelijk filmpje, natuurlijk", zegt een woordvoerder van Ajax in gesprek met De Telegraaf. "En kwetsend, niet alleen voor André Onana. Maar ook voor alle andere donkere mensen op het veld en in het stadion", doelt de woordvoerder op het feit dat Vitesse in Eloy Room en Marvelous Nakamba ook twee donkere spelers op het veld had staan.

"Helaas is er een kort moment geweest waarop een klein groepje bezoekers zich hoorbaar heeft misdragen. Vitesse distantieert zich ten zeerste van dit wangedrag", zeggen de Arnhemmers in een reactie. "Voor dergelijk gedrag is absoluut geen ruimte in ons stadion. Aan de hand van videobeelden wordt geprobeerd de aanstichters te achterhalen."

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner