21.02.2017 09:49

Wenger lovend over 'lastig' Sutton United

Arsenal-trainer Arsène Wenger heeft enkel lof voor Sutton United. The Gunners wonnen maandagavond in de FA-Cup met 2-0 van de vijfdeklasser, maar volgens de Fransman was het een moeizame wedstrijd.

"Ik moet zeggen dat het behoorlijk lastig was op dit kunstgrasveld", aldus Wenger tegenover de BBC. "Het was absoluut geen makkelijke wedstrijd. We moeten Sutton de credits geven, want ze profiteerden van elke fout die we maakten op dit veld. Ze speelden erg sterk."

"Toen ik hier twintig jaar geleden langskwam waren ze in de vijfde divisie fysiek niet zo goed als nu", vervolgt de Fransman. "Ze speelden goed georganiseerd en met een enorme wilskracht. Als we niet zo goed mentaal waren voorbereid waren we niet doorgegaan."

"Ik heb niet echt genoten, want we moesten echt absoluut winnen en dat was riskant. Het is belangrijk voor het vertrouwen van mijn spelers. Bij Bayern stond het bij rust 1-1 en toen ging het in de tweede helft helemaal mis, dus toen het in de rust 0-1 stond was het zeker nog niet afgelopen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner