21.02.2017 10:31

El Ahmadi: "Tonny is ontzettend belangrijk"

Tonny Vilhena (m.) moet plaatsnemen op de bank tijdens het competitieduel ADO Den Haag - Feyenoord (19-02-2017).
Tonny Vilhena (m.) moet plaatsnemen op de bank tijdens het competitieduel ADO Den Haag - Feyenoord (19-02-2017).

Karim El Ahmadi is blij dat Tonny Vilhena aankomend weekend terugkeert bij Feyenoord. De middenvelder werd door Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst gespaard tegen ADO Den Haag (1-0 overwinning) omdat hij op scherp staat.

Aankomend weekend speelt Feyenoord in De Kuip tegen PSV en El Ahmadi is blij met de terugkeer van Vilhena. "Tonny is zo ontzettend belangrijk voor ons", aldus El Ahmadi, die onlangs terugkeerde van de Afrika Cup, in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Niet alleen omdat hij op een belangrijke positie speelt, maar zeker ook door zijn manier van spelen. Hij brengt energie, pakt ballen af, sluit bij als het kan. We zijn allemaal heel blij dat we hem zondag tegen PSV er weer bij hebben. Want ik heb het al vaker gezegd: Vilhena heeft het karakter van een topspeler."

Vilhena miste tijdens het huidige seizoen twee wedstrijden. Afgelopen weekend was hij er zoals gezegd niet bij tegen ADO Den Haag, maar ook tijdens speelronde twaalf kwam Vilhena niet in actie. Daags na het overlijden van zijn moeder speelde Feyenoord zonder Vilhena tegen Go Ahead Eagles. In Deventer werd er vervolgens met 1-0 verloren.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner