21.02.2017 14:43

Pedro: "Afgelopen jaar was moeilijk voor mij"

Pedro schreeuwt het uit na een doelpunt voor Chelsea in de FA Cup. (18-02-2017)
Pedro schreeuwt het uit na een doelpunt voor Chelsea in de FA Cup. (18-02-2017)

Pedro maakte in de zomer van 2015 de overstap van FC Barcelona naar Chelsea, maar beleefde geen goed eerste seizoen in dienst van The Blues. Het elftal presteerde moeizaam en de aanvaller zelf wist zijn draai ook niet te vinden. Dit seizoen is alles echter anders.

Chelsea eindigde afgelopen seizoen op een zeer teleurstellende tiende plaats in de Premier League, maar presteert onder manager Antonio Conte uitstekend. De club uit Londen gaat comfortabel aan kop en lijkt op weg naar een kampioenschap. "Afgelopen seizoen was moeilijk voor mij, voor de club. Dit jaar is anders", vertelt Pedro in gesprek met Mirror.

"Met deze trainer is het team gefocust op het winnen van de titel. Er is meer vertrouwen, het is een compleet ander seizoen", vervolgt de Spaanse vleugelaanvaller, die het inmiddels helemaal naar zijn zin heeft op Stamford Bridge. "Ik voel me comfortabel in dit team en heb een goede band met de supporters. Alles gaat goed en ik voel me thuis hier."

"Het voetbal hier is heel anders als je het vergelijkt met Spanje. In mijn tweede jaar begrijp ik het voetbal hier, het is sneller en intenser", stelt de 29-jarige Pedro, die dit seizoen goed was voor zeven doelpunten in de Premier League. "Het is voor mij anders, omdat ik me aangepast heb. Ik moet veel lopen, harder spelen. Het voordeel is dat ik snel ben, dat helpt me in mijn spel in Engeland."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner