21.02.2017 16:10

Vreven baalt stevig: "Abnormaal en heel zuur"

NAC Breda-trainer Stijn Vreven bedankt het publiek na afloop van het competitieduel Jong FC Utrecht - NAC Breda (16-01-2017).
NAC Breda-trainer Stijn Vreven bedankt het publiek na afloop van het competitieduel Jong FC Utrecht - NAC Breda (16-01-2017).

Stijn Vreven zag 'zijn' NAC Breda maandag met 2-0 verliezen van Jong PSV. De Belgische oefenmeester vindt dat zijn ploeg veel effectiever moet worden. NAC kreeg ook tegen Jong PSV veel kansen, maar benutte er uiteindelijk niet één.

"Ik heb een wedstrijd gezien met veel kansen voor ons. Dan is het abnormaal en heel zuur om te verliezen", verzucht Vreven op de clubwebsite van NAC Breda. "Het benutten van kansen gaat de laatste weken niet goed. Goed voetbal gaat over resultaat. Ik kan niemand wat verwijten, maar alles draait om resultaat. Dat zit momenteel niet mee. Het moet zakelijker worden. Het doel blijft de play-offs."

"Het zit de laatste weken niet mee, dat is klote", vult middenvelder Arno Verschueren zijn trainer aan. Vorige week leed NAC al een pijnlijke thuisnederlaag tegen provinciegenoot RKC Waalwijk. "Toen kregen we twee tegendoelpunten die van richting werden veranderd en nu weer één. We moeten hier samen uitkomen. Het spel is iets beter en er is meer strijd. We maken het onszelf alleen onnodig moeilijk door kansen niet te benutten."

Jong PSV won het duel door twee doelpunten van Albert Guðmundsson, die tweemaal raak schoot op aangeven van Manchester City-huurling Oleksandr Zinchenko. Door de nederlaag blijft NAC Breda steken op de achtste plaats in de Jupiler League. De achterstand op plaats vijf (geeft recht op overslaan eerste ronde play-offs) bedraagt nu vijf punten.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner