21.02.2017 16:46

Van Ginkel had gehoopt op hulp van oude club

Marco van Ginkel dribbelt over het middenveld in het Philips Stadion in de wedstrijd tussen PSV en NEC. (18-02-2017)
Marco van Ginkel dribbelt over het middenveld in het Philips Stadion in de wedstrijd tussen PSV en NEC. (18-02-2017)

De drie titelkandidaten hebben in 2017 nog niet eenmaal puntenverlies geleden en daardoor blijft de titelrace in de Eredivisie erg spannend. Bij PSV wordt iedere week tevergeefs gehoopt op een misstap van Feyenoord en Ajax.

"Maar iedere keer gebeurt het niet", vertelde PSV-middenvelder Marco van Ginkel maandagavond bij Peptalk. "Dus moeten we het zelf maar doen. Op het moment gaat het goed, na de winterstop hebben we zes keer gewonnen. Maar bij Ajax en Feyenoord gaat het jammer genoeg ook goed", verzucht de huurling van Chelsea. PSV kan dit weekend goede zaken doen in de titelrace, maar moet dan in De Kuip afrekenen met koploper Feyenoord.

Bij winst verkleinen de Eindhovenaren het gat met Feyenoord tot vijf punten. Maar ook Ajax heeft nog altijd drie punten meer dan PSV. De Amsterdammers wonnen afgelopen weekend van Vitesse (0-1). Van Ginkel had stiekem zijn hoop gevestigd op zijn oude club. "Ik had meer verwacht, ja", bekent de 24-jarige middenvelder. "Ik heb met verschillende jongens van Vitesse nog contact en ik heb ze succes gewenst. Helaas kwam het er niet van."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner