22.02.2017 10:33

Twee teams strijden om gewilde play-offplek

Henny Schilder tijdens de topwedstrijd in de Jupiler League tussen FC Volendam - VVV-Venlo. (17-02-2017)
Henny Schilder tijdens de topwedstrijd in de Jupiler League tussen FC Volendam - VVV-Venlo. (17-02-2017)

Dat VVV-Venlo de winnaar wordt van de derde periode is al zeker. Omdat de Limburgers de vorige periode ook al wonnen en daarmee verzekerd zijn van deelname aan de play-offs, gaat de volgende play-offplaats naar de nummer twee van de periodestand.

Er zitten echter wat haken en ogen aan dit verhaal. Alleen de nummer één of twee van de periode kan de play-offplek winnen. De huidige nummer twee van de derde periode is Jong Ajax, maar beloftenteams mogen niet deelnemen aan de nacompetitie. Als zowel de nummer één als de nummer twee de play-offplaats niet kan winnen, dan gaat deze plaats naar het best geklasseerde team in de eindstand.

De twee teams die nog kans maken op het winnen van de derde periode zijn FC Volendam (derde) en SC Cambuur (vijfde). De Volendammers moeten hopen op puntenverlies van Jong Ajax en zelf zien te winnen bij NAC Breda. SC Cambuur heeft ook nog een kleine kans om zich nu al te verzekeren van deelname aan de play-offs. De Leeuwarders moeten dan echter Jong Ajax (drie punten meer en een beter doelsaldo), FC Volendam (twee punten meer) en Jong PSV (één punt meer) nog inhalen. SC Cambuur speelt vrijdagavond de lastige thuiswedstrijd tegen MVV Maastricht.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner