22.02.2017 10:50

Streppel hoopt op Mulder, kijkt naar Lamprou

Erwin Mulder juicht, want zijn sc Heerenveen scoort op bezoek bij PSV tien minuten voor tijd de 2-3. (22-01-2017)
Erwin Mulder juicht, want zijn sc Heerenveen scoort op bezoek bij PSV tien minuten voor tijd de 2-3. (22-01-2017)

In Friesland hoopt men dat Erwin Mulder spoedig bijtekent. De 27-jarige doelman beschikt over een aflopend contract en de keeper is met sc Heerenveen in gesprek over een verlenging van de samenwerking. Mocht Mulder niet bijtekenen, dan komt Willem II-goalie Kostas Lamprou mogelijk in beeld.

Technisch manager Gerry Hamstra laat tegenover Voetbal International weten dat hij begrijpt dat Mulder niet zomaar zijn contract verlengt. Daarom wordt ondertussen ook gekeken naar een mogelijke opvolger van de oud-doelman van Feyenoord. "We werken aan een Plan B, dat is niet meer dan logisch", aldus Hamstra tegenover Voetbal International.

De technisch manager wil niet vertellen of sc Heerenveen daadwerkelijk geïnteresseerd is in Lamprou, wiens contract de komende zomer afloopt. Trainer Jurgen Streppel ziet het in ieder geval zitten in de Griek. "Ik ben een groot fan van de mens en keeper Lamprou. Hij heeft specifieke kwaliteiten. Maar vooropgesteld hoop ik op dit moment vooral dat Mulder bijtekent. Hij is voor ons een heel belangrijke speler."

Heel gek is het niet dat Lamprou mogelijk in beeld is bij de Friezen. De doelman, die voorheen vaak mikpunt van kritiek was, doet het dit seizoen uitstekend. De keeper van Willem II kreeg dit seizoen nog maar 27 goals om de oren en staat in onze spelersranking op een knappe twintigste plaats. Daarmee staat hij van alle keepers op de derde plaats, achter Brad Jones en Jeroen Zoet.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner