22.02.2017 12:22

De Ligt bij Ajax zowel jonkie als sterkhouder

Matthijs de Ligt (l.) geniet van de 1-2 overwinning van Jong Ajax op bezoek bij FC Den Bosch. (27-01-2017)
Matthijs de Ligt (l.) geniet van de 1-2 overwinning van Jong Ajax op bezoek bij FC Den Bosch. (27-01-2017)

Met onder meer Matthijs de Ligt in de basis plaatste Ajax U19 zich dinsdagavond ten koste van Dinamo Kiev voor de kwartfinale van de Youth League. De centrale verdediger speelde dit seizoen al in verschillende elftallen en moet zich steeds aanpassen aan zijn rol in het team.

In de hoofdmacht van Ajax is De Ligt, nog altijd maar zeventien jaar, een groentje. De verdediger maakte ook al de nodige speelminuten bij Jong Ajax en deed dinsdag weer mee bij het U19-team, waar hij juist de kar moet trekken. "In het eerste ben ik het jonkie van de groep en hier moet ik bij wijze van spreken bijna zeggen wat iedereen moet doen", aldus De Ligt tegenover Ajax TV. "Dat is goed voor mijn ontwikkeling dat ik dat ook meemaak. Ik ben redelijk belangrijk geweest voor het team vandaag."

De Ligt hoopt ook met Ajax U19 te mogen meedoen als op 7 maart de kwartfinale wordt gespeeld. Tegenstander van de Amsterdammers zal de winnaar van het duel tussen AS Monaco en Real Madrid worden. "Het is afwachten of ik erbij ben. Dat hangt ook af van het eerste met eventuele schorsingen. Maar ik hoop er natuurlijk bij te zijn. Dit soort affiches (tegen AS Monaco of Real Madrid, red.) wil je als jonge speler natuurlijk niet missen. We zijn een heel hecht collectief en proberen altijd ons best te doen. Ik denk dat er zeker wel wat mogelijk is."

Het duel met Dinamo Kiev was De Ligts derde Youth League-wedstrijd dit seizoen. De getalenteerde centrale verdediger deed bij Jong Ajax al zestien keer mee en acht keer in de hoofdmacht van de Amsterdammers.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner