22.02.2017 13:46

Ranieri hoopt op omslagpunt tegen Sevilla

Leicester City-trainer Claudio Ranieri hoopt dat het Champions League-duel met Sevilla een positieve invloed zal hebben op de rest van het seizoen. The Foxes strijden momenteel tegen degradatie, maar zijn wel actief in de knock-outfase van de Champions League.

Vorig seizoen werd Leicester City kampioen, maar nu staat het net boven de degradatiestreep. "Afgelopen seizoen was fantastisch", zegt de Italiaanse coach tijdens de persconferentie in aanloop naar het Champions League-duel met Sevilla. "Dit seizoen hebben we niks gepresteerd. Dit was de eerste keer in onze geschiedenis dat we de titel hebben gewonnen en we wisten dat er een nawerking zou komen. Maar niet deze nawerking."

Ranieri hoopt dat de wedstrijd tegen Sevilla vertrouwen geeft aan zijn ploeg. "Deze wedstrijd kan een omslagpunt voor ons betekenen. We hebben een dergelijke wedstrijd nodig. Als we ons niveau halen, als we spelen zoals we horen te doen, wordt het erg interessant", aldus Ranieri, die lovend is over Sevilla-trainer Jorge Sampaoli. "Sampaoli is een coach die tot de elite van het vak behoort. Hij en zijn elftal zijn bezig aan een geweldig seizoen. Sevilla speelt op zijn manier en kan tijdens de wedstrijd heel snel wisselen van systeem. Dat is te danken aan zijn werk. We zijn de absolute underdog. Maar we zijn klaar om te spelen, om te vechten."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner