22.02.2017 14:01

'Rakitić gaat contract verlengen bij Barcelona'

Ivan Rakitić gaat op korte termijn zijn handtekening onder een nieuwe verbintenis bij FC Barcelona zetten. De Kroatische middenvelder is inmiddels bezig aan zijn derde seizoen in dienst van de Catalaanse grootmacht.

Volgens het Spaanse Sport heeft de Kroaat, die werd geboren in het Zwitserse Möhlin, onlangs een akkoord bereikt met FC Barcelona over een nieuw contract. De huidige verbintenis van Rakitić loopt nog tot de zomer van 2019, na het zetten van de handtekening ligt de middenvelder vast tot medio 2021. Rakitić speelde inmiddels 86 wedstrijden in de Primera División, waarvan 67 als basisspeler. De Kroaat scoorde vijftien competitietreffers voor de Catalaanse club.

Rakitić stond de afgelopen periode naar verluidt in de belangstelling van Juventus en een aantal clubs uit de Premier League, maar met contractverlenging bij FC Barcelona lijkt de middenvelder voor een langer verblijf in Spanje te kiezen. Rakitić begon zijn carrière in Zwitserland bij FC Basel en vertrok in de zomer van 2007 naar FC Schalke 04. In januari 2011 tekende Rakitić een contract bij Sevilla en sinds 2014 speelt de Kroaat voor FC Barcelona.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner