22.02.2017 19:22

Excelsior beëindigt verhuurperiode van Owusu

Leeroy Owusu probeert het overzicht te bewaren met de bal aan de voet in de wedstrijd FC Utrecht - Excelsior. (06-11-2016)
Leeroy Owusu probeert het overzicht te bewaren met de bal aan de voet in de wedstrijd FC Utrecht - Excelsior. (06-11-2016)

Leeroy Owusu is per direct geen speler meer van Excelsior. De rechtsback werd door de Rotterdammers gehuurd van (Jong) Ajax, maar vanwege gebrek aan speeltijd ontstond er frictie tussen huurling en club. Door de beëindiging van het huurcontract mag Owusu dit seizoen niet meer in actie komen. Hij speelde uiteindelijk vijf competitieduels en twee bekerwedstrijden voor de Kralingers.

De eerste negatieve berichten rondom de rechtsback ontstonden begin februari, toen trainer Mitchell van der Gaag opmerkte dat Owusu niet de volle honderd procent inzet gaf tijdens trainingen. Hierop werd de vleugelverdediger uit de selectie gezet, maar daarna volgden berichten dat trainer en speler het bijgelegd hadden na een persoonlijk gesprek.

Tot speeltijd na de winterstop kwam het echter niet meer. "Het is niet geworden wat beide partijen in eerste instantie voor ogen hadden en dan is het beter om een keuze te maken", aldus technisch directeur Ferry de Haan. Omdat Owusu buiten de transferperiode van club wisselt, is hij door regelgeving van de KNVB niet inzetbaar voor officiële wedstrijden. De back staat nog tot medio 2019 onder contract in Amsterdam.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner