22.02.2017 20:37

Valencia verrast koploper Real Madrid: 2-1

FC Barcelona zal met een glimlach toegekeken hebben naar het inhaalduel Valencia - Real Madrid. De naaste belager van de Koninklijke zag dat de thuisploeg via twee vroege doelpunten Real Madrid erg veel pijn deed. Een doelpunt van Cristiano Ronaldo was niet voldoende om puntenverlies te voorkomen.

Simone Zaza zette Valencia al na vijf minuten op voorsprong met een knap schot uit de draai, Fabián Orellana verdubbelde nog voor de tiende minuut de voorsprong. Het inhaalduel werd gespeeld omdat Valencia en Real Madrid elkaar niet in de competitie konden treffen, aangezien Real Madrid in de maand december actief was op het Wereldkampioenschap voor clubteams.

Valencia leunde meer en meer achterover om de 2-0 voorsprong te verdedigen, maar vlak voor rust kopte Cristiano Ronaldo knap binnen na een voorzet van Marcelo. Naarmate het laatste fluitsignaal dichterbij kwam, liepen de gemoederen hoger op. Er werden diverse harde overtredingen gemaakt, maar er werden geen rode kaarten uitgedeeld.

Real Madrid werd door het harde spel wel uit het ritme gehaald, waardoor het sterrenensemble van Zinédine Zidane niet meer tot scoren kwam. De ploeg blijft koploper in de Primera División, maar Real Madrid kan nu in plaats van zeven punten, maar vier punten loskomen van FC Barcelona. De club uit de hoofdstad heeft ook nog een inhaalduel met Celta de Vigo voor de boeg.