22.02.2017 22:13

Verlengende Schöne: "Van Ajax gaan houden"

Lasse Schöne heeft op fantastische wijze Ajax op 2-0 gezet tegen ADO Den Haag. Zijn vrije trap eindigt in de bovenhoek. (29-01-2017)
Lasse Schöne heeft op fantastische wijze Ajax op 2-0 gezet tegen ADO Den Haag. Zijn vrije trap eindigt in de bovenhoek. (29-01-2017)

Ajax is in diverse transferperiodes op zoek gegaan naar ervaring, maar heeft dat uiteindelijk in de eigen selectie gevonden. Middenvelder Lasse Schöne werd voor twee extra jaren vastgelegd. Ideaal voor de Deen, die van Ajax is gaan houden.

"Ik heb vaak genoeg aangegeven hoe ik over deze club denk. Dat weet iedereen. Ajax deed een mooie aanbieding, dus ik kan nog twee jaar blijven bij de club waarvan ik ben gaan houden", zo spreekt hij na het ondertekenen van een nieuw contract. Het nieuws liet lang op zich wachten, maar dat gold voor Schöne niet.

"Maar je moet toch een pokerface houden, hè. Het ging al vrij snel de goede kant op, al moet ik niet te veel verklappen in deze wereld. Ik ben er blij mee en ik hoop Ajax ook", stelt de Scandanaviër in gesprek met Ajax TV. Dat de club blij is, durft Marc Overmars, directeur voetbalzaken in Amsterdam, wel te verklappen.

"Ik spreek namens alle mensen bij Ajax als ik zeg dat we allemaal heel blij zijn dat Lasse met twee jaar heeft verlengd. Hij heeft het zelf afgedwongen met zijn mentale kracht en keiharde werken. Dat is bewonderenswaardig." Schöne kwam in 2012 als transfervrije speler binnen bij Ajax, hij kan dit seizoen zijn vierhonderdste officiële wedstrijd in het betaalde voetbal spelen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner