23.02.2017 10:02

Uitblinker Schmeichel blijft vertrouwen houden

Leicester City verloor woensdagavond weliswaar met 2-1 van Sevilla, maar Kasper Schmeichel denkt dat er in Engeland nog wat mogelijk is. De Deense doelman was woensdag wellicht de beste speler op het veld en voorkwam een grotere uitslag.

"Van tevoren hadden we het erover hoeveel pijn het huidige seizoen ons doet en hoe graag we nu eens een goed optreden wilden neerzetten", zei Schmeichel na afloop van het Champions League-duel met Sevilla tegenover de Engelse media. "Sevilla was beter, maar we hebben wel allemaal keihard gewerkt en die belangrijke uitgoal gemaakt. We hebben verloren, dat is teleurstellend en we juichen niet, maar 2-1 in een uitwedstrijd in de Champions League is niet slecht."

Schmeichel was woensdag de absolute uitblinker. Hij wist onder meer een strafschop van Joaquín Correa te stoppen. "Daarvoor sta ik er", vervolgt de doelman. "Avonden als deze zitten ertussen. Zij hadden 22 schoten of zo, zag ik. We wisten dat het heel zwaar zou worden, dat we wat geluk nodig zouden hebben en dat ik wat reddingen zou moeten verrichten."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner