23.02.2017 10:31

Keane hoopt dat Rooney niet voor China kiest

Wayne Rooney heeft de bal tijdens het competitieduel Manchester United - Leicester City (24-09-2016).
Wayne Rooney heeft de bal tijdens het competitieduel Manchester United - Leicester City (24-09-2016).

Roy Keane, oud-speler van Manchester United, hoopt dat Wayne Rooney afziet van een transfer naar de Chinese Super League. De zaakwaarnemer van de Engelsman zou inmiddels in China zijn om te onderhandelen, maar de Ier is van mening dat een transfer naar China niet de juiste beslissing is.

De aanvoerder van The Red Devils staat naar verluidt in de belangstelling van Guangzhou Evergrande en Beijing Guoan. "Rooney moet niet naar China vertrekken", aldus Keane tegenover ITV. "Hij is nog steeds in staat om op een hoog niveau in Engeland, Duitsland, Spanje of Italië te spelen. Maar China? Dat is gekkenwerk. Hij is 31 jaar oud, hij heeft nog tijd genoeg om een nieuw avontuur in Europa aan te gaan."

Rooney is inmiddels bezig aan zijn dertiende seizoen in dienst van Manchester United. De 31-jarige aanvaller annex middenvelder debuteerde al op zestienjarige leeftijd namens Everton in de Premier League. Na twee seizoenen bij The Toffees vertrok Rooney naar The Red Devils. De Engelsman heeft inmiddels 626 officiële wedstrijden namens Everton en Manchester United achter zijn naam staan, daarin wist hij 267 keer te scoren.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner