23.02.2017 13:54

Onana accepteert excuses Vitesse na racisme

André Onana tijdens de wedstrijd tussen FC Utrecht en Ajax. (22-01-2017)
André Onana tijdens de wedstrijd tussen FC Utrecht en Ajax. (22-01-2017)

De rel rondom de oerwoudgeluiden die te horen waren tijdens Vitesse - Ajax is gesust door het doelwit van de racistische geluiden. André Onana werd uitgejouwd tijdens het duel in de GelreDome, maar hij accepteert de excuses van Vitesse.

Herman Pinkster, spelersbegeleider van Ajax, laat in gesprek met de Volkskrant weten dat Onana het van zich af heeft laten glijden. "Hij zat er niet mee. Hij heeft in Spanje gekeept, daar komt het vaker voor", is de uitleg van Pinkster. Beelden van de oerwoudgeluiden verschenen op het internet, waarna Vitesse direct tot actie overging en een speurtocht begon naar de racistische fans.

Daarnaast bood de club Ajax en Onana per direct zijn excuses aan. Stanley Menzo is helaas expert als het gaat om racistische geluiden vanaf de tribune. "Schandalig natuurlijk. Als hij hiermee leert omgaan, komt het zijn ontwikkeling ten goede. Het hangt af van je vorm op dat moment. Zit je in een mindere fase dan kost het extra energie. Daarom ben ik blij dat hij goed presteert. Dan glijdt het van je af, dan voel je je onaantastbaar."

Ajax won de wedstrijd in Arnhem met 1-0.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner