23.02.2017 14:10

Dost en Sporting CP bevestigen miljoenenbod

Sporting CP-spits Bas Dost (r.) kaatst de bal terug terwijl hij onder druk wordt gezet door Real Madrid-verdediger Sergio Ramos (m.). (22-11-2016)
Sporting CP-spits Bas Dost (r.) kaatst de bal terug terwijl hij onder druk wordt gezet door Real Madrid-verdediger Sergio Ramos (m.). (22-11-2016)

Sporting CP heeft een bod van maar liefst veertig miljoen euro ontvangen op Bas Dost. Tianjin Quanjian had dit bedrag over voor de Nederlandse spits, maar zijn werkgever heeft het aanbod resoluut van tafel geveegd. Bij de Chinese club voetballen spelers als Axel Witsel en Alexandre Pato.

Dost speelt sinds het begin van het huidige seizoen in de Primeira Liga en in die competitie gaat het de lange spits meer dan voor de wind. Hij scoorde al zeventien keer in negentien competitiewedstrijden, waarmee hij met afstand topscorer van de competitie is. Dost had de volgende Europese speler kunnen zijn die voor het geld van China koos, maar de transfer lijkt niet te gaan gebeuren.

De voorzitter van Sporting CP en Dost zelf laten weten dat het bod inderdaad is geplaatst, maar de club meldt dat het de veertig miljoen euro van Tianjin Quanjian niet accepteert. Ondanks de doelpunten van Dost staat Sporting CP derde in Portugal, waardoor het aanblijven van de goaltjesdief essentieel is voor binnenlands succes van Sporting CP. De club werd in de eerste seizoenshelft uitgeschakeld in de groepsfase van de Champions League.

SC Heerenveen verkocht Dost in 2012 voor zeven miljoen euro aan VfL Wolfsburg. Met de transfer naar Portugal was tien miljoen euro gemoeid.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner