23.02.2017 15:30

Vermaelen zelf wil graag bij AS Roma blijven

Als het aan Thomas Vermaelen ligt, wordt zijn verhuurperiode in Italië een permanente transfer. AS Roma huurt de oud-verdediger van Ajax momenteel van FC Barcelona en de Belg is gelukkig in de Serie A.

"Ik wil nog lang bij AS Roma blijven", zijn de duidelijke woorden van de mandekker tegenover Play Sports. "Ik ben gelukkig hier op dit moment. Ik wil laten zien wat ik kan in het shirt van AS Roma en het is tijd om mezelf te bewijzen na alle persoonlijke problemen die ik gekend heb", kijkt Vermaelen terug op het blessureleed dat hem lang teisterde. 

Vermaelen verkaste na zijn carrière bij Ajax naar Arsenal, waar hij een absolute sterkhouder werd. In 2014 leverde dat hem een transfer naar FC Barcelona op, maar na twee seizoenen speelde Vermaelen slechts 21 duels voor de Catalanen. Blessureleed stond een definitieve doorbraak in de weg, waarna besloten werd om Vermaelen te verhuren aan AS Roma.

Ook in Italië verliep het niet vlekkeloos voor Vermaelen, maar inmiddels krijgt de Belg meer en meer speeltijd. Hierdoor zijn de ambities van de Belg weer ouderwets hoog. "Als ik eenmaal weer aan spelen toekom raak ik ook weer in beeld bij het Belgisch elftal, waarmee ik me wil kwalificeren voor het Wereldkampioenschap in Rusland."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner