23.02.2017 20:49

Klich en Assaidi afwezig bij FC Twente

FC Twente moet het vrijdag in de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag stellen zonder Mateusz Klich en Oussama Assaidi. De Poolse middenvelder liep tegen een schorsing aan, terwijl Assaidi nog geblesseerd is.

De Poolse middenvelder is geschorst, omdat hij vorige week tegen sc Heerenveen (1-0) zijn vijfde gele kaart van het seizoen kreeg. Klich tekende in die wedstrijd uit een strafschop voor het enige doelpunt. Met vijf doelpunten in negentien wedstrijden doet Klich het meer dan verdienstelijk in Enschede. Hij wordt in en tegen Den Haag vervangen door Jelle van der Heyden.

Aanvaller Assaidi kampt met een bovenbeenblessure en miste daardoor ook al het duel met sc Heerenveen. Assaidi kwam afgelopen transferperiode transfervrij over van Al Ahli. In zijn eerste officiële wedstrijd in het shirt van FC Twente scoorde Assaidi direct een doelpunt van zo’n veertig meter.

Bij ADO Den Haag voert trainer Alfons Groenendijk waarschijnlijk weinig veranderingen door in zijn elftal ten opzichte van vorige week, toen de hekkensluiter van de eredivisie het koploper Feyenoord behoorlijk lastig maakte. Keeper Robert Zwinkels blijft onder de lat staan, ook nu Ernestas Setkus terug is na een schorsing.

 

Voetbal.com/ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner