23.02.2017 18:14

Bosz houdt vast aan basiself voor Legia-thuis

Ajax staat donderdagavond met een ongewijzigd elftal aan de aftrap tegen Legia Warschau. Coach Peter Bosz houdt vertrouwen in het team dat afgelopen weekend won van Vitesse. De Polen hebben twee wijzigingen gedaan.

Voor Peter Bosz zijn er geen redenen tot het wijzigen van zijn elftal. Ajax heeft al 558 minuten op rij de nul gehouden over alle competities, dus achterin zit het goed. Ook het middenveld van Davy Klaassen, Lasse Schöne en Hakim Ziyech houden het vertrouwen van Bosz. Bertrand Traoré, Amin Younes en Kasper Dolberg moeten voor de goals gaan zorgen tegen Legia. Zij zullen later in het duel wellicht bijval krijgen van miljoenenaankoop David Neres, die voor het eerst bij de selectie zit.

Legia-trainer Jacek Magiera heeft één noodgedwongen aanpassing moeten doen in zijn elftal ten opzichte van het heenduel van vorige week. Aanvoerder Miroslav Radović nam toen deel aan het doelpuntloze gelijkspel, maar is door zijn gele kaart geschorst voor de return. Zijn vervanger is de Portugese Guilherme. Daarnaast kiest Magiera in de spits niet voor oud-PEC Zwollenaar Tomáš Necid, maar voor de 28-jarige clubman Michał Kucharczyk. Kucharczyk is wat kleiner en behendiger.

Het duel is vanaf 19.00 LIVE te volgen.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner