23.02.2017 21:09

Leicester City ontslaat succestrainer Ranieri

Driekwart jaar nadat Claudio Ranieri de titel binnensleepte met Leicester City is de samenwerking tussenbeide over. De regerend kampioen van de Premier League heeft de Italiaanse succestrainer ontslagen.

Dit seizoen gaat het een stuk minder met Leicester en Ranieri, die vorig seizoen een sprookje beleefden. De Italiaanse trainer, wiens komst aan het begin van seizoen 2015/16 niet bij iedere Leicester-fan goed viel, snoerde alle critici de mond door de titel binnen te slepen. Dit seizoen viel Leicester als vanouds terug in de status van degradatiekandidaat en dat is Ranieri nu duur komen te staan.

Na 25 wedstrijden is Leicester de nummer zeventien van de Premier League, net goed voor een plekje boven de degradatiezone. Het heeft dit kalenderjaar nog niet gewonnen in de competitie. Ook vloog Leicester uit de FA Cup tegen Millwall, een ploeg van het derde niveau in Engeland. Het zit nog wel in de Champions League, maar de 2-1 nederlaag in de heenwedstrijd tegen Sevilla van afgelopen woensdag was niet genoeg voor het bestuur om Ranieri te sparen.

"De landelijke resultaten dit seizoen vallen tegen en het bestuur voelt met tegenzin dat een verandering nodig is, hoe pijnlijk dat ook is", liet Leicester weten in een officieel statement. De kampioen van Engeland liet recent nog weten dat het vol achter zijn manager stond.

"Dit was de lastigste beslissing die we hebben gemaakt sinds de overname van King Power zeven jaar geleden. We zetten de lange termijn boven het sentiment dat Ranieri naar aanleiding van vorig seizoen meebrengt", reageerde vicevoorzitter Aiyawatt Srivaddhanaprabha. "We zullen Claudio voor eeuwig dankbaar zijn voor de hulp die hij heeft geboden in de prestaties van Leicester."

"Het is nooit onze verwachting geweest dat we het buitengewone succes van vorig seizoen zouden herhalen. Het voorkomen van degradatie is nog altijd onze enige doelstelling", aldus Srivaddhanaprabha. "We zijn nu echter geconfronteerd met een gevecht om dat doel te behalen en denken dat een verandering nodig is om de kansen op handhaving zo groot mogelijk te maken."

Leicester ontvangt komende maandag Liverpool in het King Power Stadium. De return voor de achtste finale van de Champions League tegen Sevilla is over een kleine drie weken, op 14 maart.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner