24.02.2017 08:05

Ajax wacht af, 13.00 uur loting Europa League

Ajax hoort vrijdagmiddag welke club de volgende tegenstander wordt in de Europa League. De ploeg van trainer Peter Bosz bereikte donderdag de achtste finales door Legia Warschau met 1-0 te verslaan, voldoende om door te bekeren na het doelpuntloze gelijkspel vorige week in Polen (0-0). Ajax kan bij de loting worden gekoppeld aan onder meer Manchester United, AS Roma en Olympique Lyon, de Franse club die AZ over twee duels met liefst 11-2 versloeg.

De loting begint om 13.00 uur op het hoofdkantoor van de UEFA in Nyon. Opvallend genoeg zitten er liefst drie Belgische clubs bij de laatste zestien in de Europa League: RSC Anderlecht, KAA Gent en Racing Genk. Duitsland (Borussia Mönchengladbach en Schalke 04) en Rusland (Krasnodar en Rostov) zijn nog met twee clubs vertegenwoordigd.

De andere ploegen die Ajax kan treffen zijn Apoel Nicosia, Beşiktaş, Celta de Vigo, FC Kopenhagen en Olympiakos. Voor de loting gelden geen restricties, wat betekent dat clubs uit hetzelfde land ook aan elkaar gekoppeld kunnen worden. De wedstrijden in de achtste finales staan voor 9 en 16 maart op het programma, de finale van het toernooi is op 24 mei in de Zweedse stad Solna.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner