24.02.2017 08:25

Olympique Lyon droomt stiekem van de finale

Olympique Lyon bulkt van het zelfvertrouwen na de afstraffing van AZ in de Europa League. Mede dankzij een hattrick van Nabil Fekir won de Franse ploeg donderdag de return in de eerste ronde van de knock-outfase met 7-1.

Trainer Bruno Génésio wil in de volgende ronde het liefst tegen Manchester United en droomt al stiekem van de finale. "Het was een doelpuntenfestijn, ook al was de tegenstand niet bijster sterk", zei de coach in L'Équipe. "Maar dit sterkt natuurlijk wel het zelfvertrouwen in de ploeg." Met de zege van 4-1 in Alkmaar erbij opgeteld kwam Lyon in de dubbele ontmoeting uit op een zege van 11-2. Dat is het op één na grootste verschil in de Europa League.

Alleen Valencia deed het vorig seizoen iets beter door Rapid Wien over twee duels met 10-0 uit te schakelen. Génésio: "We pakten het op de juiste manier aan door snel te scoren. Het was duidelijk dat de spelers genoten op het veld. Fekir was voor mij de man van de wedstrijd. Hij scoorde niet alleen drie keer, maar toonde zich een complete speler door zijn defensieve inzet voor het team."

De loting voor de achtste finales van de Europa League is vrijdag.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner