24.02.2017 11:03

Krul bezig aan slechtste reeks ooit als prof

Tim Krul heeft in vijf opeenvolgende wedstrijden zeventien treffers geïncasseerd. De doelman is daarmee bezig aan zijn slechtste reeks ooit, want nimmer incasseerde hij in vijf wedstrijden op rij zoveel doelpunten.

Het debuut van Krul bij de Alkmaarders was negatief. In het thuisduel met PSV kreeg de huurling van Newcastle United maar liefst vier treffers om zijn oren: 2-4. Vervolgens passeerde Reza Ghoochannejhad de doelman in het 1-2 gewonnen duel. Een paar dagen later kwam Lyon op bezoek. De Fransen maakten er in Alkmaar vier, terwijl Willem II afgelopen weekend eenmaal scoorde. De cijfers van donderdagavond zijn bekend: AZ en Krul verloren met 7-1 tijdens de return van de tweede ronde in de Europa League en evenaarden daarmee de grootste nederlaag ooit voor een Nederlandse club.

Zijn vorige negatieve reeks gaat terug naar het seizoen 2012/2013, toen de doelman van Newcastle zestien treffers in vijf wedstrijden in de Engelse Premier League om zijn oren kreeg. Manchester City (3), Manchester United (4), Arsenal (7) en Everton FC (2) maakten er gezamenlijk zestien. Krul hield tussendoor zijn doel schoon in de wedstrijd tegen Queens Park Rangers.

In het seizoen 2007/2008, toen een piepjonge Krul door Newcastle United werd verhuurd aan het Schotse Falkirk FC, maakte de Haagse keeper ook een behoorlijk slechte periode door. Net als in de voorgaande twee matige reeksen van Krul, moest hij wederom zevenmaal vissen. Glasgow Rangers maakte de zevenklapper, mede door twee treffers van Jean-Claude Darcheville en Daniel Cousin. Tegen Celtic FC (4), St. Mirren FC (1), Dundee United (2) en Hibernian FC (1) incasseerde hij daarnaast nog acht treffers, wat uitkomt op een totaal van vijftien tegendoelpunten.

AZ stuntte afgelopen winterstop met de komst van de doelman, nadat Ajax zijn huurcontract verbrak. Krul leek het seizoen af te maken bij de club waar hij onder contract staat, Newcastle United. Maar niets was minder waar, want de Alkmaarders sloegen pijlsnel toe. Het avontuur van de achtvoudig international is echter nog geen onverdeeld succes, want naast de elf treffers over twee duels tegen Lyon, incasseerde hij er ook vier in het duel tegen PSV en tweemaal een goal tegen Willem II en sc Heerenveen. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner