24.02.2017 11:33

Ongeloof bij KAA Gent: "Is dit écht gebeurd?"

De spelers van KAA Gent wisten niet wat ze meemaakten toen ze donderdagavond als winnaar van het tweeluik met Tottenham Hotspur van het veld stapten. Het gelijkspel (2-2) was genoeg na de 1-0 thuisoverwinning.

"Je zag sommigen denken: 'Is dit écht gebeurd?'", stelde middenvelder Thomas Foket in gesprek met Het Laatste Nieuws.  "Ik dacht dat het na die memorabele Champions League-campagne niet mooier kon, maar blijkbaar wel, hé." Foket doelde op de reeks van KAA Gent van het vorige seizoen. De Belgen eindigden destijds als tweede in de poule en hielden daarmee Valencia CF en Olympique Lyon achter zich. Een ronde later tegen VfL Wolfsburg werd het echter uitgeschakeld.

De 2-2 tegen Tottenham was een zinderend duel, met een eigen doelpunt en een rode kaart voor Dele Alli. Brecht Dejaegere kon zijn geluk niet op. "Woorden schieten tekort. Ik kan niet beschrijven hoe blij ik ben." De Belg keek meteen vooruit naar de loting en sprak met brutale woorden. "Geef ons nu maar Manchester United, want Engelse ploegen liggen ons duidelijk."

Ook Stefan Mitrovič vierde het feestje mee. De normaliter ingetogen Serviër was lovend. "Niemand had ons vooraf vijf pond gegeven toen we Tottenham trokken. En zie. Ze hadden beter hun geld op ons ingezet. Ik ben normaal niet zo expressief, eerder gereserveerd. Maar als je op Wembley Tottenham uitschakelt, zing je gewoon mee met de rest. Dit is gewoonweg magnifiek."

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner