24.02.2017 13:50

Lyon - AS Roma, krakers in Duitsland en België

De loting voor de achtste finale van de Europa League heeft enkele leuke affiches opgeleverd. Zo nemen Olympique Lyon en AS Roma het tegen elkaar op, terwijl in Duitsland en België een binnenlandse kraker wordt afgewerkt.

Olympique Lyon is de ploeg die AZ op keiharde wijze uitschakelde in de zestiende finales. De Fransen wonnen in Alkmaar al met 4-1, in eigen huis werd een Nederlands diepterecord geëvenaard, AZ werd met 7-1 verslagen. AS Roma verschafte zichzelf een goede uitgangspositie tegen Villarreal CF, door in Spanje met maar liefst 4-0 te winnen. Het duel in Rome was dan ook een formaliteit, die AS Roma verloor. Het werd 0-1, maar dat was voor Villarreal niet voldoende om door te stoten naar de volgende ronde.

De Duitse ploegen die de achtste finales haalden lootten vrijdagmiddag tegen elkaar. Schalke 04 en Borussia Mönchengladbach komen tegen elkaar uit in de knock-outfase. Bij Schalke 04 is Klaas-Jan Huntelaar vaak wisselspeler, maar de laatste tijd pakt de Nederlander wat meer speelminuten. In België komen KAA Gent en KRC Gent tegen elkaar uit. Het is voor het eerst sinds 1988 dat Belgische ploegen tegen elkaar spelen in Europa, toentertijd namen RSC Anderlecht en KV Mechelen het tegen elkaar op in de Cup Winners Cup.

Manchester United, favoriet voor de titel dit seizoen, werd gekoppeld aan Ajax-beul FK Rostov. De Russen gingen ten koste van Ajax de Champions League in, maar kwamen in de groepsfase niet verder dan de derde plek. Manchester United bereikte simpel de volgende ronde door AS Saint-Étienne over twee wedstrijden met 4-0 te verslaan.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner