24.02.2017 14:29

Scorende Viergever haalt Team van de Week

Davy Klaassen (l.) schreeuwt het uit na de openingstreffer tegen Roda JC. Viergever (r.) juicht mee. (05-02-2017)
Davy Klaassen (l.) schreeuwt het uit na de openingstreffer tegen Roda JC. Viergever (r.) juicht mee. (05-02-2017)

De prestaties van Nick Viergever in het Europa League-duel met Legia Warschau komt hem op een plek in het Team van de Week te staan. De linksback annex centrumverdediger van de Amsterdammers scoorde de enige goal tegen de Polen.

Vlak na rust benutte Viergever een rebound, vervolgens werd er niet meer gescoord in de Amsterdam ArenA. Omdat het heenduel in een 0-0 gelijkspel was geëindigd, schoot Viergever zijn ploeg naar de achtste finales van de Europa League. Hij is de enige speler van een Nederlandse club die in het Team van de Week komt, AZ leverde een wanprestatie tegen Olympique Lyon. De ploeg verloor met maar liefst 7-1 van de Fransen en leverde logischerwijs geen speler af voor het Team van de Week.

Nabil Fekir, die een hattrick scoorde tegen de Alkmaarders, kreeg wel een plekje in het sterrenensemble. Paul Pogba werd ook gekozen op het middenveld, hij speelde een belangrijke rol in de wedstrijd van Manchester United tegen AS Saint-Étienne, die de Engelsen met 1-0 wonnen. Ajax werd vrijdagmiddag tijdens de loting voor de achtste finales van de Europa League gekoppeld aan FC Kopenhagen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner