24.02.2017 15:57

VIDEO: Boilesen uit zijn dak na loting Ajax

Nicolai Boilesen werkt aan zijn fitheid bij FC Kopenhagen en krijgt daarom speeltijd in de oefenwedstrijd tegen Jeonbuk FC. (04-02-2017)
Nicolai Boilesen werkt aan zijn fitheid bij FC Kopenhagen en krijgt daarom speeltijd in de oefenwedstrijd tegen Jeonbuk FC. (04-02-2017)

Voor een aantal spelers is de koppeling Ajax - FC Kopenhagen in de Europa League bijzonder. De Deense club herbergt vier oud-spelers uit de Eredivisie, waaronder oud-Ajax-speler Nicolai Boilesen. Die vindt de loting geweldig.

Kort nadat Ajax en FC Kopenhagen aan elkaar werden gelinkt in de achtste finale van de Europa League dook een video van Boilesen op. De linksback kwam aan het begin van 2010 terecht in de jeugdopleiding van Ajax en speelde uiteindelijk 75 wedstrijden in het eerste elftal. Boilesen zal echter wraakgevoelens hebben vanwege de manier waarop hij vertrok uit Amsterdam.

Ajax deed Boilesen een aanbieding om zijn contract te verlengen, maar de vleugelverdediger, die meer geblesseerd dan fit was, eiste meer geld. Dit schoot bij toenmalig hoofdtrainer Frank de Boer in het verkeerde keelgat, waarna zijn kans op speelminuten tot het nulpunt daalde. In de zomer van 2016 maakte hij de overstap naar FC Kopenhagen, hij speelde nog maar één duel voor zijn nieuwe werkgever.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner