24.02.2017 16:59

Groningen ziet twee doelmannen vertrekken

Peter van der Vlag (l.) en Stefan van der Lei (r.) geven elkaar de bal door tijdens de warming-up op de training van FC Groningen. (05-01-2016)
Peter van der Vlag (l.) en Stefan van der Lei (r.) geven elkaar de bal door tijdens de warming-up op de training van FC Groningen. (05-01-2016)

Peter van der Vlag en Stefan van der Lei vertrekken na dit seizoen bij FC Groningen. Van der Lei kon verder bij de club, maar wil voor een positie als eerste keeper gaan, het contract van Van der Vlag wordt niet verlengd.

De 39-jarige Van der Vlag keepte meer dan vijfhonderd wedstrijden in de Jupiler League, maar debuteerde voor FC Groningen in de Eredivisie. Als routinier kreeg de goalie al een wat andere rol bij de Eredivisionist. Hij sloot aan bij de beloften van FC Groningen en ging daarnaast aan de slag met een jeugdelftal. Van der Vlag gaat kijken of hij nog ergens aan de slag kan als keeper, mocht dat niet lukken gaat hij in gesprek met FC Groningen over een baan als trainer.

Van der Lei kreeg wel de kans aangeboden om bij FC Groningen te blijven, maar de club ziet in de 23-jarige doelman een tweede keeper. "Ik heb uiteindelijk zelf de keuze gemaakt en de knoop doorgehakt. Ik zou na dit seizoen wel voor mijn eigen kans willen gaan. Samen hebben we besloten dat ik dan beter mijn eigen plan kan trekken", vertelt Van der Lei aan FC Groningen TV.

De jonge goalie wacht nog op zijn debuut in het betaalde voetbal, voor Jong FC Groningen kwam hij wel diverse wedstrijden uit in de Derde Divisie. "Ik wil zelf gaan spelen in stadions en zien waar mijn plafond ligt. Ik zit in een bepaalde fase van mijn carrière, ik heb een bepaalde leeftijd, dan ben je toe aan een volgende stap. Helaas kon dat niet binnen FC Groningen, want dat had ik het liefste gedaan."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner