24.02.2017 21:52

ADO Den Haag pakt het eerste punt van 2017

ADO Den Haag heeft vrijdagavond een punt gepakt tegen FC Twente: 1-1. Ruben Schaken was namens de hekkensluiter trefzeker. Nog voor rust bracht Enes Ünal de einduitslag op het scorebord.

Het spelbeeld was zoals vooraf verwacht. Hekkensluiter ADO Den Haag, met dezelfde elf spelers als vorige week tegen Feyenoord, trok zich terug en hoopte in de omschakeling toe te slaan. Dat lukte al binnen het kwartier. Het was Dion Malone met een goede rush naar voren. Hij speelde de bal breed op Guyon Fernandez. Doelman Nick Marsman had in eerste instantie nog een antwoord op het schot van de spits, maar kon de rebound voor Schaken niet voorkomen. De rappe buitenspeler bracht het worstelende ADO op voorsprong.

FC Twente was zoekende in het Kyocera Stadion. De nummer zes van de Eredivisie tikte de bal rustig rond op zoek naar dat gaatje. Het lukten de Tukkers zelden tot kansen te komen. De gelijkmaker kwam dan ook uit de lucht vallen. Met een verrassend schot van net buiten de zestien verschalkte Ünal doelman Robert Zwinkels. Het was het eerste doelpunt van de spits sinds 17 december 2016.

Na de gelijkmaker was het direct weer ADO met de kans. De Hagenezen kwamen dicht bij de 2-1 toen een gekraakt schot van Malone via de vuisten van doelman Marsman op de paal terecht kwam. Ook de hardwerkende Fernandez kreeg de mogelijkheid om voor de voorsprong te zorgen, maar wederom was Marsman een sta-in-de-weg voor ADO.

Na rust kwam FC Twente sterker uit de kleedkamer. De mannen van trainer René Hake zetten de ADO-muur onder druk. Zo ontstonden er hachelijke momenten voor het doel van Zwinkels, maar echt grote kansen bleven uit. In de tweede helft kwam ADO er zelden meer uit. De Hagenezen konden in de counter niet gevaarlijk worden, omdat telkens de precisie in de eindpass ontbrak.

Trainer Alfons Groenendijk voelde dat er meer te halen was tegen FC Twente en bracht met Mike Havenaar en Sheraldo Becker frisse krachten voorin. In de hoop om alsnog de drie punten te houden in Den Haag. De wissels brachten niet wat Groenendijk had gehoopt, want op een kopballetje van Havenaar zou de club uit Den Haag niet meer gevaarlijk worden. Desondanks betekende de 1-1 het eerste punt van 2017 voor de Hagenezen.

Door: Ilona van der Werf