25.02.2017 11:12

Rol als wissel frustreert Ajacied Westermann

Heiko Westermann pakt zijn rust tijdens een training van Ajax. (22-02-2017)
Heiko Westermann pakt zijn rust tijdens een training van Ajax. (22-02-2017)

Ajax vond afgelopen zomer routine met Heiko Westermann, maar de Duitser speelde pas zes wedstrijden in het eerste elftal van de Amsterdammers. De mandekker is dan ook niet blij met zijn situatie.

"Afgelopen zomer heb ik gesproken met de verantwoordelijken bij Ajax en zij wilden een speler die ervaring bracht en die de jonge jongens kon begeleiden. Iemand op wie je kunt vertrouwen. Ik vond het een aantrekkelijk aanbod en daarom verliet ik Real Betis. De jongens achterin doen het alleen goed bij Ajax, dus zit ik meestal op de bank. Dat frustreert", geeft Westermann toe in gesprek met Die Welt.

Westermann speelde meer competitiewedstrijden voor Jong Ajax dan voor het eerste elftal, waardoor de mandekker twijfelt over zijn toekomst. "Ik kan het met de meeste mensen hier heel goed vinden en help de jonge spelers iedere training met tips. Als Ajax dat wil, zal ik dat blijven doen. Maar ik weet niet of ik dat kan tot de zomer van 2018. Ajax is nu gewoon een club waar ik train." Westermann speelde ruim driehonderd wedstrijden in de Bundesliga, hij speelde veel duels voor Schalke 04 en Hamburger SV.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner