25.02.2017 11:44

Heracles teert bij Ajax op doelpuntloze stunt

Mike van der Hoorn (m.) torent boven iedereen uit tijdens Ajax - Heracles Almelo, maar de mandekker krijgt de bal niet op doel. (26-01-2016)
Mike van der Hoorn (m.) torent boven iedereen uit tijdens Ajax - Heracles Almelo, maar de mandekker krijgt de bal niet op doel. (26-01-2016)

Heracles Almelo gaat zondag proberen om de stunt van vorig seizoen te herhalen tegen Ajax. Op 26 januari 2016 hield de formatie uit Overijssel de Amsterdammers op een 0-0. Sindsdien scoorde Ajax altijd in eigen huis.

In het seizoen 2015/2016 kwam Ajax in de Amsterdam ArenA maar niet door de defensie van Heracles Almelo heen. Tot die wedstrijd in speelronde twintig kwam het in dat seizoen maar één keer eerder voor dat Ajax niet scoorde in een Eredivisie-wedstrijd. Verder scoorden de Amsterdammers in dat hele seizoen elke thuiswedstrijd minimaal één keer.

Ook in het huidige seizoen kent Ajax geen doelpuntloze wedstrijden. In slechts één wedstrijd dit seizoen wist de ploeg uit de hoofdstad niet te scoren, dit was in Enschede tegen FC Twente. De ArenA zag in elk Eredivisie-duel dit seizoen minimaal één doelpunt van de thuisploeg, dit is sinds het duel tegen Heracles Almelo in januari 2016 al zo.

Dit betekent dat Ajax al achttien thuiswedstrijden op rij minimaal één keer tot scoren kwam. De laatste keer dat het Heracles Almelo lukte om de nul te houden in een Eredivisie-duel met Ajax, dateert uit het seizoen 2005/2006. De ploegen sluiten zondagmiddag speelronde 24 af in Amsterdam.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner