25.02.2017 11:59

Botteghin: één droom uitgekomen, ander volgt

Eric Botteghin dankt een hogere macht nadat hij in de beker scoort tegen Excelsior. Met het hoofd maakt hij er 2-0 van in De Kuip. (26-10-2016)
Eric Botteghin dankt een hogere macht nadat hij in de beker scoort tegen Excelsior. Met het hoofd maakt hij er 2-0 van in De Kuip. (26-10-2016)

Al van jongs af aan wilde Eric Botteghin profvoetballer worden. De Braziliaan brak door in Nederland en speelt inmiddels voor Feyenoord. Het kampioenschap komt nu erg dichtbij voor de mandekker.

FC Zwolle haalde Botteghin begin 2007 naar Nederland, waar hij opgepikt werd bij Grêmio Barueri. Via NAC Breda en FC Groningen speelde de mandekker bijna driehonderd wedstrijden in Eredivisie en Jupiler League voordat hij neerstreek bij een club uit de traditionele top drie. Botteghin beseft dan ook dat zijn carrière rustig verloopt.

"Ik maak kleine stapjes, maar wel vooruit", lacht hij in gesprek met de NOS. "Nu speel ik voor een topclub. Ik zit lekker in mijn vel en speel met veel vertrouwen. Mijn eerste droom heb ik waargemaakt, nu heb ik er nog een: kampioen worden. Dan heb ik alles bereikt wat ik vroeger wilde."

Botteghin stelt dat hij goed om kan gaan met de druk die komt kijken bij een eventueel kampioenschap. Feyenoord hield de schaal in 1999 voor het laatst omhoog, waardoor de achterban snakt naar zilverwerk. "De situatie waarin we nu staan, die wil iedereen. Ik speel om kampioen te worden. Die druk, dat gevoel is geweldig. Ik vind het lekker."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner