25.02.2017 13:48

Koeman: "PSV heeft al met die druk gespeeld"

Ook Ronald Koeman kijkt zondag met grote belangstelling naar de Eredivisie-topper tussen koploper Feyenoord en achtervolger PSV. De voormalig speler en trainer van beide ploegen verwacht dat de druk vooral bij de ploeg uit Eindhoven ligt.

Feyenoord heeft momenteel een voorsprong van acht punten op PSV. "De druk bij PSV is groter. Als het zondag niet goed afloopt voor PSV, is het kampioenschap weg", stelt Koeman bij de NOS. "PSV heeft vaker met die kampioensdruk gespeeld dan Feyenoord. Aan de andere kant, bij Feyenoord lopen ook mensen die dat hebben meegemaakt. Bijvoorbeeld Dirk Kuyt, Karim El Ahmadi en Eljero Elia. Dat zijn ook geen beginners meer."

De ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst blinkt de laatste tijd vooral in defensief opzicht uit: doelman Brad Jones heeft al zes wedstrijden geen tegendoelpunt hoeven incasseren. "De nul houden is de basis om kampioen te worden, maar ik schat PSV qua doelpunten maken wel een stuk hoger in dan heel veel andere ploegen in Nederland", aldus de manager van Everton, die afsloot met een compliment voor Van Bronckhorst. "Gio doet het goed. De keuzes die hij maakt, pakken telkens goed uit."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner