25.02.2017 14:02

Boilesen is op zijn hoede voor Denen van Ajax

Nicolai Boilesen en Lasse Schöne tijdens een competitiewedstrijd van Ajax tegen AZ. (05-02-2015)
Nicolai Boilesen en Lasse Schöne tijdens een competitiewedstrijd van Ajax tegen AZ. (05-02-2015)

Nicolai Boilesen liet vrijdag duidelijk merken erg blij te zijn met de loting voor de Europa League. Hij neemt het met FC Kopenhagen op tegen zijn oude ploeg Ajax. Boilesen waarschuwt zijn ploeggenoten voor Lasse Schöne.

Vrijdag werd bekend dat Ajax het in de achtste finale van de Europa League op moet nemen tegen de koploper van Denemarken. Een bijzondere loting voor Boilesen, die jarenlang voor de Amsterdammers speelde. De vleugelverdediger is lovend over oud-ploeggenoot Schöne. "Lasse is als een rode wijn, hij wordt met de jaren beter. Ik ben erg onder de indruk van hem, hij doet het heel goed", vertelt Boilesen aan het Deense DR.

"Schöne zorgt voor de opbouw en heeft zo een belangrijke rol op het veld. Met zijn spelhervattingen is hij verder belangrijk voor Ajax", vervolgt de 25-jarige linksback, die ook onder de indruk is van landgenoot en Ajax-spits Kasper Dolberg. "Dolberg is een heel goede speler, die dit seizoen echt indruk maakt. Hij lijkt erg verlegen buiten het veld, maar op het veld heeft-ie het goed gedaan, vooral in de herfst toen hij echt doorbrak. Dolberg is klinisch in de afwerking en ik hoor louter positieve woorden over hem."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner