25.02.2017 14:19

Jørgensen helpt team met kampioenservaring

Wie anders dan Nicolai Jørgensen opent tijdens het bekerduel tussen Feyenoord en ADO Den Haag de score. (14-12-2016)
Wie anders dan Nicolai Jørgensen opent tijdens het bekerduel tussen Feyenoord en ADO Den Haag de score. (14-12-2016)

Nicolai Jørgensen is bezig aan een absoluut topseizoen in dienst van Feyenoord. De Deense spits is topscorer van de Eredivisie en is daarmee van grote waarde voor de Rotterdammers. Jørgensen is blij met zijn prestaties.

"Als je als spits twee of drie wedstrijden niet scoort, dan voel je de druk toenemen. Maar sinds ik hier ben, kwamen de doelpunten toch steeds weer", vertelt Jørgensen in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Bovendien is er een groot verschil of de spits die niet scoort speelt in een ploeg die wint of verliest. Wat dat betreft was een wedstrijd zonder doelpunt van mij dit seizoen alleen een probleem tegen Go Ahead Eagles, toen we met 1-0 verloren. En oké, ook tegen Ajax, toen het 1-1 bleef.''

De 26-jarige Jørgensen schoot dit seizoen al vijftien keer raak en was bovendien ook nog goed voor acht assists. De spits van Feyenoord is daarmee de meest waardevolle speler in de Eredivisie. De Deen hoopt dit seizoen de eerste landstitel sinds 1999 met de Rotterdammers te grijpen, maar beseft dat er weinig 'kampioenservaring' binnen de Feyenoord-selectie is. Alleen Dirk Kuyt, Kenneth Vermeer, Eljero Elia en Jörgensen zelf maakten in het verleden al een landskampioenschap mee.

"Wat ik in die specifieke seizoenen vooral heb geleerd, is dat het zoveel waard is om een resultaat écht over de streep te kunnen trekken. Aan de slechte wedstrijden, zoals zondag tegen ADO, toch iets tastbaars overhouden, dát is de manier om kampioen te worden. Je moet de thuiswedstrijden winnen en op vreemde bodem resultaten zien te halen, waarmee je kunt leven. Een reeks thuisoverwinningen vergroot de druk op de concurrenten", besluit de topscorer van de Eredivisie.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner