25.02.2017 14:36

Henry is verbolgen: "Echt alles is hier fout aan"

In de voetbalwereld is met grote boosheid gereageerd op het ontslag van Claudio Ranieri bij Leicester City. De oefenmeester werd donderdag de laan uit gestuurd door de clubleiding. Thierry Henry begrijpt niets van die beslissing.

"Alles is hier fout aan", zegt Henry in gesprek met Sky Sports. Leicester werd afgelopen seizoen kampioen in de Premier League, maar strijdt dit seizoen tegen degradatie. "Is het niet toegestaan om een mindere fase te hebben? Het makkelijkste is om de manager te ontslaan, omdat je niet de hele ploeg kunt wegsturen. Maar hij is kampioen geworden met Leicester. Zes maanden later is hij weg. Dat is krankzinnig."

Ranieri liet vrijdag weten zeer verdrietig te zijn door zijn ontslag. De beslissing van de clubleiding van Leicester wordt door het overgrote deel van de voetbalwereld veroordeeld. "Net als iedereen ben ik geschokt", zegt de oud-spits van Arsenal. "Ik ben teleurgesteld voor de man. Het lijkt erop dat winnen geen zekerheid meer geeft. Het is een rare gang van zaken. Hij is FIFA-manager van het jaar geworden en heeft nu geen werk meer."

Eerder liet ook BBC-presentator en oud-speler van Leicester Gary Lineker zich zeer kritisch uit over het ontslag van Ranieri. "Na alles wat Claudio Ranieri heeft gedaan voor Leicester City, is het onverklaarbaar, onvergeeflijk en enorm verdrietig om hem nu te ontslaan", was de reactie van Lineker op Twitter.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner