25.02.2017 14:52

Hake ziet FC Twente opnieuw punten verspelen

FC Twente verspeelde vrijdagavond opnieuw punten tegen een laagvlieger in de Eredivisie. De ploeg van trainer René Hake kwam op bezoek bij hekkensluiter ADO Den Haag niet verder dan een 1-1 gelijkspel.

Twee weken geleden moest FC Twente al genoegen nemen met een puntje in het uitduel met Excelsior (1-1). Volgens Hake speelde zijn team stukken beter dan op Woudestein. "We begonnen goed aan de wedstrijd. De eerste tien minuten waren we veel op de helft van ADO Den Haag. We waren in staat het doel een aantal keer onder vuur te nemen, alleen stond Zwinkels een doelpunt in de weg", vertelde Hake op de persconferentie.

ADO nam in de twaalfde minuut de leiding door een doelpunt van Ruben Schaken. "Een slippertje van Andersen met een slechte aanname", verzuchtte Hake na afloop. "Je weet van tevoren dat ADO zal proberen het veld klein te houden. Dan moet je oppassen niet geslacht te worden via uitvallen en spelhervattingen. Wij hadden wel het balbezit, maar kwamen niet tot veel kansen", vervolgde de oefenmeester. Desondanks kwam FC Twente nog binnen het half uur op 1-1 via Enes Ünal.

"Ook de tweede helft kwamen we wel in de zestien, maar konden we niet vrij schieten en wanneer dat wel lukte, werden de schoten alsnog geblokt. Dan weet je dat het gevaar zit in een counter of een spelhervatting. ADO was wel dreigend, maar het had uiteindelijk geen consequenties. Ik denk dat ons veldspel vele malen beter was als tegen Excelsior. We hebben vandaag meer afgedwongen, maar niet voldoende om te kunnen winnen", besloot Hake.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner