25.02.2017 18:00

Twaalfde thuisoverwinning op rij voor Chelsea

Dankzij een trefzekere slotfase heeft koploper Chelsea zaterdag in de Premier League toch nog kunnen winnen van laagvlieger Swansea City. De ploeg van de Italiaanse coach Antonio Conte zegevierde voor eigen publiek met 3-1. Daarmee kwam de Londense ploeg weer een stapje dichter bij de landstitel.

Nummer twee Manchester City komt dit weekeinde niet in actie. De ploeg van trainer Pep Guardiola zou tegen stadgenoot Manchester United uitkomen. De club van coach José Mourinho speelt zondag echter tegen Southampton in de finale van de League Cup. Manchester City staat nu op elf punten van Chelsea, met een wedstrijd minder gespeeld.Tottenham Hotspur kan bij winst zondag in de thuiswedstrijd tegen Stoke City de tweede plek van Manchester City overnemen.

Chelsea is daarmee bezig aan een indrukwekkende reeks. De overwinning op Swansea was alweer de twaalfde thuisoverwinning op rij. In de reeks scoorden de Londenaren 38 doelpunten hielden in zeven duels het doel schoon. Tegendoelpunten werden wel geïncasseerd in die reeks: zes.

ANP/Voetbal.com

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner