26.02.2017 12:55

Kluivert: "Ik was niet boos op de trainer"

Justin Kluivert werkt hard tijdens een training van Ajax Onder-19. (04-08-2016)
Justin Kluivert werkt hard tijdens een training van Ajax Onder-19. (04-08-2016)

In de eerste Europa League confrontatie van Ajax met Legia Warschau werd Justin Kluivert naar de kant gehaald, nadat hij pas tien minuten in het veld stond. Kluivert blikt terug: "Ik was helemaal niet boos op de trainer."

Kluivert kwam in het uitduel in Warschau in de 73ste minuut binnen de lijnen, als vervanger voor Bertrand Traoré. In de 86ste minuut werd hij door Ajax-trainer Peter Bosz weer naar de kant gehaald en vervanger door Heiko Westermann. Die wissel had alles te maken met de rode kaart van Kenny Tete. Kluivert liep ietwat gefrustreerd het veld af, maar geeft tegenover Ajax Life aan dat hij niet boos was.

"En ik was helemaal niet boos op de trainer, ik snapte de wissel helemaal. Natuurlijk vind je het vervelend dat jij het bent, maar je snapt het wel helemaal. In een tel was het voorbij. Daar leer je weer van en op naar de volgende", zei de jonge buitenspeler. Kluivert is daarom in gesprek geweest met Bosz. "We hebben het goed uitgepraat met elkaar. Hij zei: 'Dit is ook een leermoment voor jou. Je kunt natuurlijk boos op me worden, dat kan altijd. Maar het is geen A1 waar geen camera's op je staan, dit is echt het eerste. Alles wat je doet, wordt gefilmd.' Ik heb ervan geleerd, dat heb ik ook tegen hem gezegd", aldus Kluivert.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner