26.02.2017 14:00

Valckx uit zorgen over grote geldverschillen

Manager voetbalzaken van VVV, Stan Valckx, uit zijn zorgen over de grote geldverschillen in het voetbal. Valckx ziet de salarisverschillen tussen verschillende clubs en competities steeds groter worden. 

De Belg ziet niet alleen een groot verschil tussen Nederland en het buitenland, maar ook tussen de Eredivisie en de Jupiler League. Hij uitte zijn zorgen zondagmorgen in het programma De Tafel van Kees. Valckx werd in januari aangesteld als de nieuwe manager voetbalzaken van VVV. Hij nam als voorbeeld het grote verschil tussen ploegen uit verschillende divisies.

Bij de ploegen die in de Eredivisie strijden om het kampioenschap ligt het salarisplafond vaak rond de één miljoen euro. In de Jupiler League is dat een stuk minder. "Vrijwel iedereen verwacht dat een profvoetballer miljoenen heeft, twee villa's en drie auto's. Maar bij VVV krijgen spelers gemiddeld 4.000 bruto per maand."

Volgens Valckx zijn de verschillen inmiddels zo groot geworden dat het effect ervan merkbaar is in het voetbal van Nederland. Daardoor is concurreren met buitenlandse clubs steeds lastiger. "In de Jupiler League worden de salarissen structureel minder. In de landen om ons heen gaat het juist omhoog, terwijl het in Nederland alleen maar minder wordt."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner