26.02.2017 19:23

Zlatan kopt Manchester United naar zilverwerk

Zlatan Ibrahimović (m.) schreeuwt het uit na zijn 1-0 in de finale van de League Cup tegen Southampton. Paul Pogba (l.) juicht mee. (26-02-2016)

De League Cup 2016/2017 staat vanaf zondag in de prijzenkast van Manchester United. De ploeg won een zinderende finale van Southampton, Zlatan Ibrahimović was de grote man: 3-2.

United pakte de controle in de wedstrijd, maar had snel op achterstand moeten komen. Manolo Gabbiadini schoot van dichtbij de 0-1 binnen, maar werd teruggefloten voor buitenspel. Dit bleek na de herhaling ten onrechte te zijn. Daarna kwam United wél op voorsprong. Zlatan ramde een vrije trap zo hard richting de linkerhoek, dat Fraser Forster kansloos was. De finale bleef leuk, aangezien Southampton kansen bleef creëren. Het was echter United dat vijf minuten voor rust toesloeg. Jesse Lingard was het eindstation van een mooie combinatie, hij schoof raak in de rechterhoek. De wedstrijd leek gespeeld, maar Gabbiadini maakte vlak voor rust een belangrijk doelpunt. Ditmaal werd hem geen buitenspel gegeven na een voorzet vanaf rechts, hij tikte raak voor de neus van De Gea.

In de tweede helft pakte Gabbiadini meteen weer een hoofdrol. Nadat United een corner niet lekker weg kreeg, schoof de Italiaan alweer zijn vijfde doelpunt in drie wedstrijden binnen. De wedstrijd ging vervolgens gelijk op, alhoewel Southampton het dichtste bij de voorsprong kwam. Oriol Romeu won het kopduel van Paul Pogba na een corner, maar raakte de paal. Aan de andere kant kreeg Lingard een prima kans op de 3-2, maar de doelpuntenmaker schoot wild over het doel.

De wedstrijd leek vervolgens af te stevenen op een verlenging, maar daar dacht Zlatan anders over. Nadat hij een minuut daarvoor nog een bal van de lijn haalde, kopte hij enkele minuten voor tijd genadeloos hard de 3-2 binnen. De Zweedse spits maakte zijn 26e doelpunt van het seizoen, Ander Herrera bereikte hem met een perfecte voorzet. Southampton wisselde direct aanvallend, maar een slotoffensief leverde niets op.

Manchester United pakt zodoende de vijfde League Cup in de clubhistorie, waardoor het naast Aston Villa en Chelsea komt te staan op de ranglijst. Liverpool blijft de club met de meeste titels, de ploeg won in het verleden de League Cup acht keer.

Door: Jos Boesveld