26.02.2017 19:15

Na de monsterscore tegen AZ in de Europa League (7-1), heeft Olympique Lyon ook in de competitie een ruime zege geboekt. FC Metz werd met 5-0 verslagen, mede dankzij twee doelpunten van Memphis Depay.

De 23-jarige Memphis speelde zijn zevende competitiewedstrijd voor Lyon en was daarin goed op dreef. De Nederlander was vlak voor rust verantwoordelijk voor het openingsdoelpunt, na een prachtige aanval van de Fransen. Spits Alexandre Lacazette schoot hard op de paal, waarna Memphis voor open doel kon scoren.

Waar Memphis vlak voor rust scoorde, deed hij dat ook meteen na de rust. Hij was ijzersterk in het duel, waarna hij doelman Thomas Didillon door de benen wist te verschalken. Het was het derde doelpunt van Memphis in dienst van zijn nieuwe werkgever, waar hij in de winterse transferperiode voor ongeveer achttien miljoen naar transfereerde.

De doelpunten van Memphis waren de opmars naar een ruime zege. Ivan Balliu maakte een kwartier voor tijd een eigen doelpunt, waarna Lacazette, op aangeven van Memphis, even later de vierde maakte. Voor Lacazette was het zijn 22ste doelpunt in de Ligue 1, waardoor hij topscorer Edison Cavani (25) op de hielen zit. Het slotakkoord was voor Mathieu Valbuena, die de eindstand op het scorebord zette: 5-0.