26.02.2017 20:07

Bosz kritisch op zijn ploeg na ruime zege

Peter Bosz coacht zijn ploeg tijdens Ajax-Heracles Almelo. (26-02-2017)
Peter Bosz coacht zijn ploeg tijdens Ajax-Heracles Almelo. (26-02-2017)

Ajax wist zondagmiddag de aansluiting bij Feyenoord te houden, maar tegen Heracles Almelo ging het niet van harte. Ondanks de overwinning (4-1), vond trainer Peter Bosz dat zijn ploeg niet scherp aan de wedstrijd begon.

"Ik ben tevreden met het feit dat we gewonnen hebben en we de verschrikkelijke eerste helft hebben weten om te buigen. Maar ik heb niet zitten genieten. Ik was niet tevreden met de scherpte waarmee we deze wedstrijd zijn begonnen. Als je scherp bent schiet je ballen erin, laat je het veld niet zo groot worden, geef je die goal niet weg, neem je veel meer initiatief en speel je niet in zo'n laag tempo. Die scherpte was er absoluut niet."

Na de midweekse overwinning op Legia Warschau (1-0), moest Ajax opnieuw aan de bak. Het volle programma is geen excuus voor Bosz. "Je moet leren om dubbele wedstrijden in een week te spelen. Dat brengt vermoeidheid met zich mee, maar dat betekent niet dat je niet twee keer in de week kan spelen. Dat moeten de grote clubs constant. Ajax heeft daar wel ervaring mee, maar nog niet iedere speler. Wanneer je tegen een ploeg als Heracles niet die scherpte aan de dag legt, dan kunnen ook zij je wegcounteren."

De zege van Ajax kwam in de tweede helft tot stand, nadat invaller Matthijs de Ligt de ban had gebroken. Voor de zeventienjarige verdediger was het zijn tweede doelpunt in het eerste van Ajax. "Ik stel hem niet op om te scoren, maar ik vind het niet vervelend. Hij heeft wel vaker bij ons gescoord, ook in het eerste", aldus Bosz voor de camera van de NOS. De Ligt scoorde dit seizoen ook al één keer in de Jupiler League en één keer in de Youth League.

College-trainer John Stegeman van Heracles Almelo had goede hoop op een stunt van zijn ploeg in Amsterdam. "Ik vind dat we heel aardig hebben meegedaan en er waren momenten dat we grote kansen kregen. Het is jammer dat we in vijf minuten tijd twee doelpunten tegen krijgen, maar ik vind dat we uitstekend van ons af hebben gebeten."

"Het is jammer dat je niet in de score bij kan blijven en dat is vervelend. Ik baal dat we verliezen, maar ik ben wel tevreden met het vertoonde spel. In de omschakeling konden we ze nog meer pijn doen, maar dat hebben we nagelaten. We zijn er een paar keer prima doorheen gekomen, maar het is jammer dat we ons daarin niet hebben beloond."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner