26.02.2017 23:04

Real Madrid toont veerkracht bij Villarreal

Real Madrid heeft zondagavond de koppositie veroverd in de Primera División, maar makkelijk ging het niet. Op bezoek bij Villarreal werd een 2-0 achterstand omgebogen in een overwinning: 2-3.

Beide ploegen gingen met een 0-0 stand de rust in, maar in de tweede helft kwam de wedstrijd volledig los. Trigueros schoot Villarreal op voorsprong en Cédric Bakambu verdubbelde die voorsprong. Tien minuten na rust stond de thuisploeg op een ruime voorsprong en moest Real Madrid alle zeilen bijzetten.

Ruim 25 minuten voor tijd maakte Gareth Bale de aansluitingstreffer. De Welshman keerde terug van een blessure en met een kopbal was hij goud waard. Cristiano Ronaldo maakte tien minuten later vanaf de stip de gelijkmaker, waarna De Koninklijke op jacht ging naar de driepunter. Vijf minuten voor tijd maakte Morata de onwaarschijnlijke comeback compleet door het winnende doelpunt tegen de touwen te koppen.

Door de zege gaat Real Madrid aan kop in Spanje. De ploeg van trainer Zinédine Zidane staat één punt boven FC Barcelona en heeft ook nog een wedstrijd tegoed. Sevilla doet ook nog bovenin mee en volgt op drie punten.