27.02.2017 10:24

Mourinho gaat niet smeken bij Ibrahimović

Zlatan Ibrahimović was zondag belangrijk voor zijn club Manchester United. De Zweed scoorde vlak voor tijd de winnende in de League Cup-finale tegen Southampton. Trainer José Mourinho hoopt dat de spits blijft bij Manchester United, maar de Portugees gaat niet op zijn knieën.

"We willen allemaal dat hij nog een seizoen blijft", laat Mourinho weten tegenover de BBC. De Portugese oefenmeester verwacht dat Zlatan zijn contract gaat verlengen, maar hij gaat de Zweed niet smeken. "Ik smeek een speler nooit om een contract te tekenen of voor mij te spelen. Toen Zlatan naar Barcelona ging (in 2009, toen Mourinho trainer was van Internazionale), was ik erg bedroefd. Maar als het nodig is, kunnen de fans de hele nacht voor zijn voordeur gaan liggen."

Mourinho is niet verbaasd dat de 35-jarige spits het zo goed doet bij Manchester United. "Ik was zijn trainer, ik ken zijn potentie. Alleen een domme speler komt naar Engeland als hij denkt dat hij het niet aankan. Als hij besluit hierheen te komen, doet hij dat omdat hij verwacht dat hij er klaar voor is. De credits moeten niet naar mij gaan, maar naar hemzelf."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner