27.02.2017 11:43

Bosz over Neres: "Geen slechte indruk"

David Neres (r.) valt in tegen Heracles en maakt zijn debuut. Hij vervangt Kasper Dolberg (l.). (26-02-2017)
David Neres (r.) valt in tegen Heracles en maakt zijn debuut. Hij vervangt Kasper Dolberg (l.). (26-02-2017)

David Neres maakte tegen Heracles Almelo als invaller zijn debuut voor Ajax. De Braziliaan speelde een kleine twintig minuten tegen Heracles. Trainer Peter Bosz was tevreden over het debuut van zijn nieuwe aanwinst.

"Ik vond 'm geen slechte indruk maken. Hij was vast in de dingen die hij deed. In zijn balaannames, eerste dribbels en de keuzes hij maakte. Dat vond ik leuk om te zien, maar ook niet meer dan dat", klinkt de analyse van de trainer van de Amsterdammers op de eigen clubwebsite. De trainer bracht Neres in het veld voor Kasper Dolberg.

Aanvoerder Davy Klaassen moet nog wennen aan zijn ploeggenoot: "Hij kan wel lekker voetballen. Hij is comfortabel aan de bal. Gevaarlijk, leuke acties. Ik ken zijn specifieke kwaliteiten nog niet echt, maar hij kan natuurlijk wel wat."

Ajax heeft de negentienjarige Neres voor miljoenen overgenomen van São Paulo. Neres nam in de afgelopen weken met Brazilië onder-20 deel aan het Zuid-Amerikaans kampioenschap, waardoor hij pas later in Amsterdam arriveerde.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner