27.02.2017 22:53

Herboren Vardy is goud waard voor Leicester

Na het ontslag van succescoach Claudio Ranieri heeft een ontketenend Leicester City maandagavond de eerste overwinning van 2017 geboekt. In het eigen King Power Stadium werd Liverpool geklopt dankzij onder meer een fenomenale Jamie Vardy: 3-1.

Leicester City, met interim-manager Craig Shakespeare in plaats van de ontslagen Ranieri op de bank, begon fel aan het duel. Na wat speldenprikjes via de befaamde verre ingooi van Christian Fuchs was Vardy dichtbij de openingstreffer na een kwart wedstrijd. Ondanks een Bergkampiaanse aanname kreeg de spits zijn linkervoet niet goed tegen de bal. Hierdoor kon doelman Simon Mignolet vrij eenvoudig redden.

Even later was het echter wel raak. Georginio Wijnaldum verspeelde de bal op het middenveld aan Marc Albrighton, die op zijn beurt een geweldige dieptepass bezorgde richting Vardy. De snelle Engelsman benutte zijn tweede kans wel door de bal hard in de korte hoek te schieten: 1-0. Leicester speelde scherp en gaf geen meter aan het zwakke Liverpool. Vlak voor rust werd het zelfs 2-0 na een absolute wereldgoal vanaf twintig meter. Danny Drinkwater kreeg de bal vol op zijn pantoffel en volleerde deze op fenomenale wijze in de verre hoek.

Na rust moesten de Reds aan de bak en had het heel veel balbezit. Leicester trok zich terug en bleef loeren op countermogelijkheden met een 2-0 voorsprong op zak. De mogelijkheden voor Liverpool bleven echter schaars. Leicester ging door en kwam zelfs op 3-0. Na een mooie combinatie tussen Riyad Mahrez en Fuchs zorgde laatstgenoemde met een puntgave voorzet voor een uitstekende assist. Vardy was wederom de man van de afronding met een prima kopbal in de verre benedenhoek.

Tien minuutjes later was Coutinho de man van de aansluitingstreffer. De Braziliaan brak door het centrum en schoof de bal, buiten het bereik van Schmeichel, in de uiterste hoek: 3-1. Verder dan dat kwamen de tegenvallende Reds niet. Leicester trok de 3-1 over de streep en boekt de eerste overwinning van 2017. Zonder de ontslagen Ranieri was de regerend landskampioen enorm strijdbaar en toonde Vardy weer eens zijn welbekende kwaliteiten.

Door: Koen Larmit

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner